Det er en af de største ugebladsskandaler herhjemme, nogenside – sagen om tys-tys kilden. Nu kan du læse en ny insiderberetning om livet på Danmarks mest kontroversielle ugeblad – fortalt af en af hovedpersonerne i den store overvågningsskandale.

Helt tys tys – SE og Hør indefra af  Kasper Denager Kopping. Bogen er udkommet på TURBINE Forlaget.

Helt tys tys – SE og Hør indefra af Kasper Denager Kopping. Bogen er udkommet på TURBINE Forlaget.


I 2008 rejste journalist Kasper Denager Kopping til Canada, i hælene på prins Joachim og prinsesse Marie, der var på bryllupsrejse. Kasper var blevet sat i kontakt med en helt særlig kilde og lavede et sandt scoop. Han var glad. Han anede ikke, at han netop havde været med til at starte det, der seks år senere skulle blive den største danske medieskandale nogensinde.

I årene efter arbejdede Kasper tæt sammen med IT-eksperten, der blev kendt som tys tys-kilden. Kun få vidste, hvordan bladets bedste forsidehistorier i virkeligheden blev til, og skiftende chefredaktører og Aller Press ville gøre meget for ikke at blive kædet sammen med ulovlighederne. Hvor meget fandt Kasper ud af i 2014. Han blev fyret, sigtet for hæleri og hackervirksomhed og udstødt af det blad og de chefer, han følte, han blot havde pareret ordrer fra.

I bogen ’HELT TYS TYS – SE OG HØR INDEFRA’ fortæller Kasper sin historie. Om paparazzi-reportager, aldrig offentliggjorte sladderhistorier, retssager, hemmelige kilder, lokumsaftaler, sex, druk og mildest talt tvivlsomme arbejdsmetoder på det blad, som han dedikerede ni år af sit liv til. Om, hvordan SE og HØR hyrede og brugte deres guldkilde. Og om at stå midt i stormvejret, da SE og HØR slog hånden af ham, og det var ham selv, der måtte gemme sig for journalisterne. Bogen er på hele 558 sider, og det er der en god grund til:

– Når man gør det, som jeg gør, åbner posen, lægger alt frem, så kan det ikke gøres på halv kraft. Historien må fylde det, den gør, så vi kommer ud i afkrogene, der hvor hemmelighederne ligger godt gemt af vejen. Jeg fortæller det hele, som det var, siger Kasper Kopping.

Bogen er udkommet på TURBINE Forlaget.