Bullshit betragtede Christiania som deres territorium. Arkivfoto: Bruno Jargot (CC BY-SA 1.0)

Bullshit betragtede Christiania som deres territorium. Arkivfoto: Bruno Jargot (CC BY-SA 1.0)

Klokken nærmer sig fem om morgenen lørdag d. 21. december 1985. På Café Nemoland på Christiania sidder en del gæster, flere af dem medlemmer eller sympatisører og venner af rockergruppen Bullshit. De er ved at slutte klubbens julefrokost.

Tre mænd kommer ind og sætter sig ved et bord.

Lidt efter dukker den fungerende præsident for Bullshit op på Nemoland, han, Anker Walther Marcus, bedre kendt som “Høvding” er egentlig Sgt. At Arms, eller “Krigsminister”, men er fungerende præsident for Hells Angels eneste rivaler på Sjælland.

Den 38-årige “Høvding” går hen til bordet, hvor de tre mænd sidder. Pludselig rejser de sig op og der bliver affyret flere skud.

Anker Walther Marcus tager nogle skridt væk fra bordet, så synker han om. Ramt af 8 skud.

En tilfældig christianit, den 20-årig Lars Michael Larsen, bliver også ramt og dør som følge af et skud igennem hovedet.

Gerningsmændende forsvinder fra stedet

Ikke i sikkerhed nogen steder
Drabet på den Bullshit-lederen var på mange måder spektakulært. Bullshit betragtede nemlig Nemoland som deres territorium og det var et sted, de følte sig rimelig sikre. Men med drabet på ‘Høvding’ kunne de ikke engang føle sig sikre der.

To medlemmer af Hells Angels støttegruppen Black Sheep, Ole Bonnesen Nielsen og Rene Nøddeskov Ludvigsen, blev senere anholdt for drabene på Anker Walthers Marcus og christianitten Lars Michael Larsen.

Under retssagen hævdede de begge, at ‘Høvding’ havde trukket sit våben først og de derfor havde handlet i lovlig nørdværge, da de skød. Men det mente nævningtinget i Østre Landsret ikke og de blev begge idømt 16 års fængsel for dobbeltdrabet. I 1997 blev Ole Bonnesen Nielsen og Rene Nøddeskov Ludvigsen efter at have afsonet 11 års fængsel.

I 2004 klagdede de til Den Særlige Klageret i et forsøg på at få sagen genoptaget. De ville frifindes og have erstatning. Det skete på baggrund af forklaringer fra den tidligere rocker Dan Lynge, om at de, som de havde hævdet under retssagen, havde handlet i nødværge. Men klageretten kom frem til, at de nye oplysninger, ikke havde ændret noget ved sagens udfald.

Ole Bonnesen Nielsen var i 2013 med til at stifte den første danske afdeling af den hollandske rockerklub Satudarah.