P-G M/C rygmærke - bruges af Gremium prospect chapters. Foto: Manfred Kohrs (CC BY-SA 3.0)

P-G M/C rygmærke – bruges af Gremium prospect chapters. Foto: Manfred Kohrs (CC BY-SA 3.0)


Den indtil videre eneste danske afdeling af rockergruppen Gremium MC holder til i et klubhus i Finlandsgade i den sydsjællandske by Haslev.

Klubben holdt åbningsfest den 7. februar sidste år og i den anledning kom der bl.a. gæster fra Tyske afdelinger.

Tyske rødder
At der kom gæster fra Tyskland er ikke en tilfældighed. Gremium MC er nemlig en tysk rockergruppen, som blev dannet i 1972 i byen Mannheim i delstaten Baden-Württemberg i den sydvestlige del af Tyskland.

Siden har klubben vokset sig større og tæller i dag, ifølge klubbens egen hjemmeside, 74 fuldgyldige chapters i Tyskland, 53 fuldgyldige chapters i udlandet og 32 prospect chapters i Tyskland og udlandet, hvoraf det i Haslev er det ene.

Copenhagen Central
På trods af sin beliggendhed i provinsen, kalder chapteret sig for “Copenhagen Central”.

Der er endnu “kun” tale om et prospect chapter, det betyder, at chapteret ikke er fuldgyldige medlemmer af Gremium MC og derfor heller ikke bærer Gremium MC rygmærke, men “P-G M/C”-rygmærke.

Blandt rockerklubber taler man også om klub-farver. Hells Angels har f.eks. rød og hvid, Bandidos Gul(d) og rød, Satadurah har gul og sort og Gremium MC – og dermed også chapteret i Haslev – benytter sig af farverne sort og hvid.

Poserer med veste og slagvåben
På gruppens Facebookside kan man se billeder af medlemmer, som poserer iført læderveste med rygmærker og baseball-bats i hænderne. Nogle af dem er maskeret med bandana for ansigtet, mens andre er blevet anonymiseret digitalt ved at sløre ansigterne.

På billederne, der angiveligt stammer fra klubhuset “Black Seven” i Finlandsgade, kan man se, at væggene er dekoreret med Gremium MC kendemærker, som klubbens logo bestående af en knyttet hånd i en opgående sol, ordet “Seven” og tallet “7” (G er det syvende bogstav i alfabetet).

Der er indrettet med sofagrupper, stort konferencebord og bar, det hele holdt i klubbens farver; sort og hvid.

Skud mod klubhus
Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ligger gruppen i Haslev i konflikt med bandegrupperingen “Brothas” og det resulterede natten til tirsdag d. 2. februar i at der blev affyret 16 skud mod klubhuset i Finlandsgade. Skudepisoden fik politiet til, med den såkaldte “rockerlov” i hånden, at forbyde al ophold på adressen i 14 dage.

Politiet frygter da også, at konflikten mellem de to grupperinger udvikler sig.