Holbæk i blå & hvid-dragt mod Svebølle i grøn. Svebølle ligger helt i bund i øst-rækken, mens Holbæk kæmper for at blive over nedrykningsstregen. Kampen her blev spillet 21. september 2014 i Svebølle og endte med en 2-6 sejr til Holbæk. Foto: 365Sport.dk

Holbæk i blå & hvid-dragt mod Svebølle i grøn. Svebølle ligger helt i bund i øst-rækken, mens Holbæk kæmper for at blive over nedrykningsstregen. Kampen her blev spillet 21. september 2014 i Svebølle og endte med en 2-6 sejr til Holbæk. Foto: 365Sport.dk

Mens SuperLigaen tilrækker sig fansnes og mediernes opmærksomhed, og 1. divsion stadig blot er 1. division. Så kæmpes der en hård kamp om overlevelse i landets tredje bedste fodboldrække: 2. division.

DBU har nemlig besluttet sig for, at der fra næste sæson skal være færre hold i de to rækker i 2. division. Fremover skal der kun være 24 hold, mod i 32 i dag.

Derfor er kampen om pointene særlig vigtig, når forårssæsonen starter til marts. Mens hold som FC Helsingør, Frem og Avarta fra øst-rækken og Marienlyst, Næstved og Thisted FC fra vest-rækken er sikret oprykning til 1. division eller en fortsat plads i divsionen til næste år, så ser det straks værre ud for en række andre klubber, som ligger enten under eller lige omkring stregen.

I alt 11 hold skal rykke ned i Danmarksserien med udgangen af forårssæsonen. Og ingen af holdende har lyst til, at det skal blive dem.

Et af de hold, som kæmper for at holde sig over nedrykningsstregen er Holbæk B&I. Det nordvestsjællandske hold, der i en årrække spillede under navnet Nordvest FC, har stolte fodboldtraditioner – tilbage i 1970erne. Holdet røg ud i en økonomisk krise for et par år siden og som led i den økonomiske genopretningsplan, måtte klubben sige farvel til en lang række ansatte spillere og har siden i stor udstrækning klaret sig med sine egne unge talenter.

Det har de klaret til en 9. plads i øst-rækken inden vinterpausen – og når man tager i betragtning at 11. pladsen i øst-rækken og vest-rækken skal ud i play-off kamp om at blive i divisionen, ligger Holbækkerne altså med en hvis legemsdel lige over vandskorpen.

I andre klubber er spillerne ligeså stille sevet væk, da det ved vinterpausen stod klart, at deres hold med stor sikkerhed ikke længere vil være at finde i 2. division når sæsonen 2015/16 fløjtes igang.

I slutningen af marts spilles første runde i forårssæsonen… Og så er kampen for overlevelse for alvor igang…